Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Як у Львові відзначать День Соборності. Програма

У неділю, 22 січня, у Львові відбудуться заходи з нагоди відзначення Дня Соборності України, повідомила прес-служба Львівської облради.

Відтак о 12:00 на Личаківському кладовищі розпочнуться урочисті заходи з вшанування пам’яті борців за незалежність та територіальну цілісність України на полі почесних поховань № 67. 

Відтак учасники заходу покладуть квіти до Меморіалу воїнам Української Галицької Армії на Личаківському кладовищі та запалять лампадки до могил Держсекретаря військових справ ЗУНР Д. Вітовського, коменданта Січових Стрільців М. Галущинського, керівника і засновника "ПЛАСТу" О. Тисовського, воїна УГА С. Левицького, а також могили учасника АТО В. Гурняка. 

Опісля на Личакові представники громадських організацій, студентська молодь та представники влади вшанують пам’ять Президента Національної Ради ЗУНР Є. Петрушевича, а також запалять лампадки до могил воїнів АТО на полі почесних поховань №76. Також відбудеться чин екуменічної панахиди за усіма, хто віддав своє життя в боротьбі за незалежність  України. 

О 14:00 на площі біля пам’ятника Тарасові Шевченку (просп. Свободи) відбудеться громадське віче та спільна молитва за Україну. 

Також о 14:00 учнівська та студентська молодь розпочне акцію "Міст єдності" на пішохідному мості над алеєю в парку "Погулянка" (неподалік середньої загальноосвітньої школи №82 на вул. Шафарика, 13). 

О 16:00 відбудеться урочиста академія у Львівському національному академічному театрі опери та балету ім. Соломії Крушельницької.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ