Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Як у Львові виховували українофобів. Відео

Учора ввечері, 12 жовтня, у Львові сталася словесна сутичка, яка мала можливість перерости у фізичну, між новообраним народним депутатом від ВО «Свобода» Юрієм Михальчишиним та журналістом Олександром Чаленком. Про це у своєму блозі на сайті zaxid.net пише журналіст Данило Мокрик.

Подаємо повністю текст а також відео інциденту: 

«Де-факто новообраний народний депутат, один із найбільш радикальних і запальних «свободівців» Юрій Михальчишин привітав знаного журналіста-українофоба Олександра Чаленка у Львові, коли той збирався взяти участь у засіданні Галицького дискусійного клубу «Митуса».

В засіданні, присвяченому ЗУНР і ДКР (Донецько-Кривірозькій Республіці), яке мало відбутися 12 листопада у Музеї історії релігії, мав взяти участь Чаленко і політолог Володимир Корнілов (теж, м’яко кажучи, не найбільш переконаний український націоналіст).

Юрій Михальчишин і його компанія з іще чотирьох чи п’яти молодиків з дуже маскулінними манерами (їх «свободівець» вже традиційно відрекомендував, як своїх «наукових співробітників») на засідання запрошені не були – однак, тим не менше, з’явилися. Наскільки можна було зрозуміти, мета їхньої появи в Музеї історії релігії була проста: дати зрозуміти гостям, що їх у Львові бачити не раді.

Втім, якщо спершу можна було подумати, що цей вияв праворадикальної гостинності має високе ідеологічне підґрунтя, то вже через пару хвилин, коли учасники засідання на заклик Володимира Павліва вирішили задля дотримання правил техніки безпеки переміститися в «Дзиґу», ці ілюзії швидко розвіялися.

Дорогою Юрій Михальчишин почав висловлювати Чаленку претензії через те, що той колись у блозі на «Українській Правді» назвав його «врунишкой» (щоправда, як можна почути на відео, в пилу емоцій «свободівець» спершу дорікав йому за фразу «жалкий трусишка»).Все це супроводжувалося легким фізичним контактом, у якому, щоправда, журналіст особливого зацікавлення не виявив, через що врешті обійшлося без фул-контакту.

Завершилася зустріч «свободівців» і українофобів врешті-решт так само різко, як і почалася – до зали в «Дзизі» перших просто не пустили. Так що надалі під час самої дискусії Володимир Корнілов невимушено і без перешкод пояснював, що насправді Михальчишин злиться на нього за те, що він колись «розсекретив» його блог у ЖЖ і провів аналіз ідеологічних тез «свободівця». І надалі привид Михальчишина витав над дискусією: палку зустріч впродовж двох годин згадали не раз.

Чомусь немає сумніву, що й Чаленко з Корніловим тепер ще не раз її згадають, повернувшись на свої рідні землі і розповідаючи про те, які ж, усе-таки, недемократичні і нетолерантні люди орудують на Галичині».


Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ