Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Як у Львові взаємодіють поліція і міліція

У Львові працює поліція та міліція. Про те, як вдається співпрацювати одним з іншими в забезпеченні охорони громадського порядку Гал-інфо поспілкувалося з координатором процесів відбору, навчання і в цілому проекту «Моя Нова Поліція» у Львові, заступником начальника управління кадрового забезпечення ГУ МВСУ у Львівській області Романом Баховським.

Як взаємодіє патрульна служба Львова із чинною поіліцією та підрозділами ГУМВС України у Львівській області?

Якраз днями згідно з планом-завданням від начальника головного управління МВС Дмитра Загарії  я перевіряв організацію роботи добових нарядів у районних відділах міста Львова, відвідав Франківський і Сихівський райвідділ.

Разом із слідчо-оперативною групою прибув на місце події - крадіжка з автомобіля на вул. Стороженка, на місці вже були працівники патрульної служби, вони провели нас закутками на місце безпосереднього проникнення в автомобіль, а самі сказали, що підуть розпитають мешканців довколишніх будинків, чи хтось щось бачив чи чув. Група райвідділу теж активно взялася за документування події, і я зрозумів, що у співпраці проблем нема.

Безумовно, під час перевірки я робив акцент на потребі співпраці та взаєморозуміння між працівниками патрульної служби та працівниками підрозділів ГУМВС.

Працівники чергових частин обидвох підрозділів з неприхованим позитивом відгукувались про роботу патрульних та розказували, які вони вражені бажанням патрульних до навчання та пізнання усіх деталей правоохоронної діяльності. У той же час працівники патрульної служби з позитивом відгукувались про співпрацю з районними відділами, зазначали що не відчувають жодної конфронтації і спільно працюють на результат.

Мабуть слід зазначити, що серед лав міліції є багато хороших людей, які щиро вболівають за наших нових патрульних і готові їм у всьому допомагати, і порадами і практичною взаємодією для досягнення хороших результатів. Усі хочуть щоб нарешті настали ті довгоочікувані зміни.

Основним питанням співпраці є процесне і технічне забезпечення взаємодії із оперативними та іншими підрозділами ГУ МВС. Керівництво патрульної служби прекрасно знає, що Головне управління МВС завжди відкрите до співпраці і радо надає допомогу.

 А як щодо підзвітності та підпорядкування в межах Львова та області?

Управління патрульної поліції міста Львова є абсолютно самостійним підрозділом, і воно не підпорядковується Головному управлінню МВС України у Львівській області ні в питаннях кадрової, ні в питаннях інформаційної політики, ні в ієрархічному порядку,  одночасно, обидві структури разом працюють на результат і будують ефективну двосторонню співпрацю – це коли є одна спільна ціль, «безпека в місті» і всі органи правопорядку, комунікуючи одні з одними, забезпечують ефективну реалізацію цієї цілі.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ