Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал  |  Війна з Росією

Як в Луганську прибрали ще одного ватажка сепаратистів

1/3
Сьогодні, 4 лютого, в центрі Луганська підірвали автомобіль. В результаті вибуху загинув "начальник управління Народної міліції" терористичної організації "лнр" Олег Анащенко.

Смерть ще одного ватажка незаконних збройних формувань, які розпалювали сепаратистські настрої в Україні, не є випадковою, зазначив у коментарі Гал-інфо голова ГІ "Права Справа", воєнний експерт Дмитро Снєгирьов.

"Його смерть - не випадковість і не результат роботи міфічної ДРГ. Бандити вже заявили про теракт. Однак, не все так просто. Смерть Анащенка пов'язана із арештом заступника глави так званої "народної міліції лнр" Віталія Кисельова", - сказав Снєгирьов.

Він нагадав, що Кисельова арештували в рамках справи ще одного знаного сепаратиста - Ципкалова, який, за офіційною версією, повісився в камері.

"Арештували їх по справі військового заколоту проти ватажка терористів Ігоря Плотницького. З Кисельова вибили зізнання "на підвалах" і він здав усіх причетних. Саме тому усіх фігурантів заколоту ліквідовують", - сказав Снєгирьов.

Він переконаний, що якби їх просто арештували, то це могло б викликати збурення. Тому застосовують звичну практику ліквідації, адже це можна списати на теракт.

Дмитро Снєгирьов також зазначив, що почерк ліквідації характерний для росіян і наголосив: це свідчить про те, що Плотницький з ФСБ конфлікту немає. 

Нагадаємо, що наприкінці січня в Москві помер колишній ватажок терористичної організації "лнр" Валерій Болотов. Бойовики повідомили, що смерть настала від серцевого нападу.  16 жовтня 2016 року в Донецьку вбили командира "днр" Арсена Павлова з позивним "Моторола". 6 серпня у Луганську підірвали машину ватажка бойовиків "лнр" Ігоря Плотницького. Однак, Плотницький вижив. 21 вересня 2016 року батьки Плотницького померли через отруєння грибами в російському Воронежі. 12 грудня 2015 року в "лнр" заявили про загибель "командира шостого окремого мотострілецького козачого полку Народної міліції" Павла Дрьомова.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ