Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Як військовим зарплати рахували: уряд збільшив оклади, тепер черга за виплатами

Як військовим зарплати рахували: уряд збільшив оклади, тепер черга за виплатами, - інфографіка Слово і Діло.

Уже з 1 січня 2018 року посадові оклади військовослужбовців збільшаться в 4,5 рази. Таку ініціативу Кабмін оголосив ще в серпні, коли була ухвалена постанова «Про грошове забезпечення військовослужбовців, осіб рядового й начальницького складу та деяких інших осіб» №704. Аналітики «Слова і Діла» з’ясували, кому з військових та на скільки піднімуть оклади та чи виграють від підвищення рядові солдати.

Головна зміна нової схему грошового забезпечення військовослужбовців – із 1 січня 2018 року посадовий оклад військових залежатиме від прожиткового мінімуму. Тобто зарплати не потребуватимуть ручного керування, а будуть індексуватися автоматично.

Крім того, зростуть оклади за військові звання. Зокрема, за звання «солдат» платитимуть не 30, а 560 грн, а за «майора» – 1420 грн. Ще більше отримає генерал – 1870грн.

Ще одне нововведення – виплата одноразової грошової допомоги військовослужбовцям, які підписали свій перший контракт. Закладена сума – від 8 до 10 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Натомість збережені основні виплати військовослужбовцям. А саме: залишається надбавка за особливості проходження служби військовослужбовцями в розмірі до 100% посадового окладу з урахуванням окладу за військове звання та надбавки за вислугу років. Зберігаються надбавки за службу в умовах режимних обмежень та за кваліфікацію, виплата матеріальної допомоги для оздоровлення та матеріальної допомоги для вирішення соціально-побутових питань.

Незмінна й окрема щомісячна винагорода військовослужбовцям за безпосередню участь у зоні проведення АТО. З нового року військовослужбовцям, які виконують завдання на лінії бойового зіткнення, винагорода виплачуватиметься в розмірі не меншому, ніж 10 тисяч гривень, а військовослужбовцям, які виконують завдання в інших місцях проведення АТО, – не меншому, ніж 4 500 гривень.

Слово і Діло

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ