Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Як вступити в університет США: 5 порад від EducationUSA-Україна

Фото: Марія Шевців, Гал-інфо
Фото: Марія Шевців, Гал-інфо
Фото: Марія Шевців, Гал-інфо
Фото: Марія Шевців, Гал-інфо
Фото: Марія Шевців, Гал-інфо
Фото: Марія Шевців, Гал-інфо
1/3
Сьогодні, 14 листопада, в інформаційно-ресурсному центрі «Вікно в Америку», що діє при Львівській обласній державній бібліотеці для юнацтва, відбулась лекція на тему «Твої 5 кроків до успішного вступу до університету в США».

Лекцію прочитав радник мережі EducationUSA-Україна, керівник Львівського центру «Освіта» Андрій Гаталяк, передає кореспондентка Гал-інфо.

За його словами, США є однією з найпривабливіших для абітурієнтів країн, адже освіта тут є набагато більш практичною, ніж в багатьох європейських ВУЗах. Окрім цього, Штати зацікавлені в іноземних студентах, тому для їх навчання створені дуже сприятливі умови.

Як наголошує радник мережі EducationUSA-Україна, аби стати американським студентом, вступнику з України потрібно пройти 5 головних етапів:

  1. Дослідити програми навчання різних американських університетів, аби згодом вибрати той ВУЗ і ту програму, яка максимально відповідає очікуванням. З цією метою фахівець радить зв’язатись із вибраним університетом або ж з одним із його викладачів.
  2. Знайти джерела фінансування навчання, оскільки воно в США є дуже дорогим. За словами Андрія Гаталяка, таким джерелом може стати сам коледж або університет; уряд США; міжнародний, науковий або професійний фонд; а також приватний спонсор чи роботодавець. Магістрам та аспірантам в США доступні стипендії за наукові досягнення, оплата за асистування в університеті, грантові програми, а також можливість заробити гроші шляхом працевлаштування на території кампусу.
  3. Зібрати та надіслати необхідний пакет документів, що складається із заповненої аплікаційної форми, документів про освіту разом із засвідченим перекладом, мотиваційного та декількох рекомендаційних листів, результатів стандартних мовних тестів (TOEFL або IELTS), резюме та портфоліо. 
  4. Після того, як університет надішле інформацію про зарахування, подати документи на одержання американської студентської візи. Для цього слід надати онлайн-анкету, форму l-20, підтвердження оплати SEVIS, дані про фінансовий стан і паспорт.
  5. Підготуватись до вильоту до США.

Довідка

EducationUSA-Україна є мережею Державного департаменту США, що складається з понад 400 інформаційно-консультативних центрів для іноземних студентів у більш ніж 170 країнах. Мережа забезпечує промоцію вищої освіти у США серед студентів усього світу, пропонуючи точну, повну та актуальну інформацію про можливості навчання в акредитованих вищих навчальних закладах Сполучених Штатів Америки.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ