Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Як вирішили сміттєву проблему в Софії - екс-заступник мера ділиться досвідом

У болгарській столиці – Софії теж була серйозна сміттєва проблема, але її вдалось вирішити, опираючись на світові стандарти і закон. Нині в Софії ніхто не сприймає сміття, як проблему. Адже тепер там активно користуються цим ресурсом. Про це під час зустрічі з міським головою Львова Андрієм Садовим зазначила екс-заступник мера Софії з питань довкілля і земельної реформи Марія Бояджийська, повідомив кореспондент Укрінформу.

«Я знаю достатньо про ситуацію у Львові. Вона схожа з нашою, адже і на нашу  ситуацію впливали політичний тиск, опозиційні сили та соціальні протести», - сказала Бояджийська.

За її словами, вирішити проблему у Софії було нелегко, проте у мерії спиралися на закон і світові стандарти.

«Проблема почалася з протестів з 2005 року – відтоді ми закрили полігон. Місцева влада не мала альтернативних вирішень ситуації, натомість мала 600 тонн сміття на відкритих місцях. Пішло вісім років на те, щоб напрацювати стійку довготермінову систему. Ми мали будувати проміжні полігони, очисні споруди, сортувальні станції, забезпечувати інформаційну підтримку. Сьогодні в Софії ніхто не сприймає сміття, як проблему. Тепер ми користуємося цим ресурсом – виробляємо компост для сільського господарства, енергію, вторинну сировину. Ми вийшли на рівень захоронення близько 20% від загального обсягу ТПВ у місті, що однозначно є успіхом порівняно з 2005 роком», - розповіла вона.

Бояджийська побачила прогрес у діях львівської влади у вирішенні сміттєвого питання, її бажання залучити міжнародних консультантів до щоденної роботи.

Саме це, на її думку, дозволить гарантувати високу якість та реалізацію проекту.

Зустріч у міськраді була присвячена обміну досвідом у вирішенні проблеми поводження з ТПВ.

Укрінформ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ