Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Якою повинна бути зарплата, що люди не їхали закордон? Версія Мінсоцполітики

В Україні є лише один спосіб утримати громадян від трудової еміграції за кордон - платити їм зарплату не менше 15 тис. грн. Про це на прес-конференції сказав міністр соцполітики Андрій Рева, передає Еспресо.TV.

Він наголошує, що в Україні нема адміністративних заходів, щоб заборонити громадянам виїжджати з країни.

"Є лише єдиний спосіб утримати їх від виїзду з України - платити їм гідну зарплату. Політика, яку ми проводимо, - це політика підвищення доходів населення. Ми вдвічі підняли мінімальну зарплату, а це стимулювало в цілому підвищення зарплат в Україні. Я впевнений в тому, що як анонсував прем'єр-міністр, підвищення зарплати до 10 тис. грн до кінця 2018 року буде хорошим кроком для того, щоб люди почали задумуватися, чи варто виїжджати", - сказав міністр.

Він вважає, що українці почнуть задумуватися, чи варто їхати з країни, коли середня заробітна плата буде не менше 15 тис. грн. 

"По факту, це не менше 500 євро. Тільки тоді люди реально робитимуть вибір. Доки ми не вийдемо на цей показник, нам важко буде пояснити людині: "не їдь, залишися тут", - сказав він.

Рева також додав, що міністерство працює в цьому напрямку - веде перемовини з роботодавцями, щоб вони рухалися до цього показника.

Еспресо.TV

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ