Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Якщо чиновник хоче купити Mercedes, ProZorro його не зупинить - Нефьодов

Система електронних закупівель ProZorro не має механізмів для знищення корупції. Публічний процес закупівель дозволяє виявити факт махінації та показати його суспільству. Це пояснив заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Максим Нефьодов в інтерв'ю Gazeta.ua.

"Сама система – це не механізм, який б'є струмом через інтернет будь-кого, хто задумав якесь зло. Чи система, яка перетворює порушників у янголів. Може система змусити держслужбовця не купувати Mercedes, якщо він хоче його купити? Ні, не може. Наше завдання – підсвітити цю закупівлю, подивитися, що вона являє. По-перше, проконтролювати, що процедуру закупівлі зробили якісно. По-друге, показати її суспільству, аби воно вирішувало, чи треба платити ці кошти, купувати мерседеси, будувати споруди для Євробачення, купувати харчування для дипломатичних місій.

Це політичні рішення. Тут немає якоїсь однієї думки. Це питання, яке має бути не кулуарне, а прозоре і видиме кожному, хто хоче на це подивитися. Після цього у важких, інколи не дуже культурних дискусіях, діалогах, сварках народжується істина. Визначають, що зайве, а що варто купувати", - сказав Нефьодов.

Gazeta.ua

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ