Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Якщо лікар прийме 2 тис. пацієнтів за рік, то буде мати 740 тис. грн на рік, - Зуб

Станом на сьогодні триває роз’яснювальна робота серед лікарів та мешканців міста Львова щодо впровадження медичної реформи. У 2018 році повинен бути підписаний закон, який дасть старт першому етапу медичної реформи, що передбачає зміни у фінансуванні первинної меддопомоги і роботи сімейних лікарів. Сьогодні про це під час брифінгу розповів начальник управління охорони здоров’я Володимир Зуб.

«Я сподіваюся, що Президент підпише закон, який вже проголосований, але ще не підписаний. Після підписання будуть прийняті відповідні нормативно-правові підзаконні акти, що регламентуватимуть реалізацію положень медичної реформи.

Загалом, закон передбачає, що у 2018 році має відбутися перший етап, який стосується виключно первинної допомоги і лікарів, які займаються первинним прийомом. Переважно це сімейні лікарі, педіатри, терапевти, тобто перший етап медичної реформи стосується саме їх.

Суть медичної реформи полягає у зміні принципів фінансування роботи сімейних лікарів: той лікар, до якого прийде більше пацієнтів, матиме більший дохід. Доказом цього має стати підписання декларації, яка буде обов’язково внесена у загальний електронний реєстр. Чим більше лікар підпише таких декларацій з пацієнтами, тим більшим буде його дохід. Планується, що наступного року за кожну підписану декларацію лікар отримуватиме 370 гривень. Таким чином, якщо лікар прийматиме 2 тис пацієнтів за рік, то буде дохід 740 тис гривень в рік. Але для цього потрібно бути таким лікарем, до якого прийде 2 тис пацієнтів, потрібно якісно виконувати свою роботу.

З лютого, коли було вперше публічно повідомлено про суть змін, які передбачає медична реформа, ми ведемо роз’яснювальну роботу з лікарями. Кожному сімейному лікареві ми закупили комп’ютер, що підключений до мережі інтернет, навчаємо їх комп’ютерної грамотності.  Також зараз наші лікарі виробляють електронні цифрові підписи, бо без цього лікар не зможе декларувати», - зазначив начальник управління охорони здоров’я Володимир Зуб.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ