Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Якщо помер після війни, то ти нікому не потрібен?

Бійців, які гинуть на фронті, ховають із почестями, але складається так, що про демобілізованих, які помирають у цивільному житті, усі забувають, і турботи та горе лягає на плечі рідних і побратимів. Про це сьогодні, 15 травня, у коментарі Гал-інфо розповів депутат Львівської міської ради Віталій Свінціцький, який воював із десантником Денисом Буриком, якого сьогодні ховатимуть у Львові.

Денис Бурик був мобілізованим і служив кулеметником на Луганській ТЕС у 5 роті 80-ї бригади. Йому було лише 31 рік.

У Львові поховають демобілізованого Героя-десантника

«На Личаківському цвинтарі із почестями ховають лише тих, хто загинув на війні. А коли хлопець помер після демобілізації – він більше не Герой? Місто до таких речей не дотичне. Поховаємо Дениса за містом, бо ж повернувся живим. З моїх побратимів це вже шостий, який помер в цивільному житті. Зараз виходить так, що якщо помер після війни, то ти нікому вже не потрібний», - розповів Віталій Свінціцький.

Він зазначив, що зважаючи на це, як депутат Львівської міської ради, він має намір підготувати ухвалу, яка б дала можливість виділяти кошти на поховання тих бійців, які померли в цивільному житті.

Війна наздоганяє тих, хто повернувся додому

Віталій Свінціцький також наголосив, що є суттєва проблема з реабілітацією важкопоранених.

«Хлопці отримали важкі поранення ще у 2014 році і потребують постійного лікування та реабілітації. Реабілітаційні центри, де хлопців дійсно ставлять на ноги, дуже дороговартісні. І тут знову рідні залишаються самотужки з цією проблемою. Думаю, що місто зможе знайти 1-2 млн грн в рік на реабілітацію для таких поранених львів’ян», - сказав Віталій Свінціцький.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ