Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

В Ічнянській ОТГ відпрацюють нову технологію фальсифікації виборів, – “Наш край”

Якщо ЦВК й надалі мовчатиме, в Ічнянській ОТГ відпрацюють нову технологію фальсифікації виборів, – “Наш край”

ЦВК має розпустити Ічнянську виборчу комісію, яка, незважаючи на рішення суду, зареєструвала у неіснуючих округах кандидатів до Ічнянської міської ради.

Виборча комісія в Ічнянській ОТГ відпрацьовує нову технологію фальсифікації виборів: обрання депутатів у неіснуючих округах. Спочатку вона сформувала непропорційні округи – в найменшому з яких було 125 виборців, а у найбільшому – 2 тисячі. Суд зобов’язав комісію утворити нові пропорційні округи, але вона цього не зробила і вже зареєструвала у так званих “своїх” округах кандидатів у депутати. Якщо ЦВК продовжуватиме мовчати, технологію фальсифікації успішно обкатають для використання на інших виборах.

В Ічнянській ОТГ немає округів, але є кандидати в депутати у них. Незаконне рішення про їхню реєстрацію має бути терміново скасоване.

Вимагаємо розпустити Ічнянську виборчу комісію, яка не виконала рішення суду і зриває вибори, та наполягаємо на тому, щоб була сформована нова комісія та зареєстровані кандидати в новоутворених округах. Відповідна заява від партії подана до ЦВК.

Раніше “Наш край” повідомляв про те, що вибори в Ічнянській об’єднаній територіальній громаді під загрозою зриву. Партія закликала Центральну виборчу комісію не допустити цього та негайно вжити усіх необхідних заходів.

Ічнянська міська виборча комісія, порушуючи статтю 17 закону “Про місцеві вибори”, утворила непропорційні виборчі округи: у найменшому – 125 виборців, а у найбільшому – 2138. Причому від кожного з них обиратиметься один депутат, тобто округи свідомо нарізали під “своїх кандидатів”. За законного рішення мало бути утворено 26 округів, у кожному з яких приблизно 700 виборців.

4 жовтня Чернігівський окружний адміністративний суд встановив, що Ічнянська міська виборча комісія діяла із порушенням закону, сформувавши непропорційні округи. Цим же рішенням комісію вдруге зобов’язали утворити нові округи для виборів в ОТГ у відповідності до закону про місцеві вибори.

29 вересня 2017 року Київський апеляційний адміністративний суд скасував рішення виборчої комісії, зобов’язавши її утворити округи відповідно до чинного законодавства України. Проте комісія знехтувала ухвалою суду та залишила чинним рішення про несправедливе утворення виборчих округів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ