Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Якщо ви стали свідком випадку спалювання сухої рослинності – повідомте про це КП «Адміністративно-технічне управління»

Із настанням осені постає проблема спалювання. Аби унеможливити вчинення цього правопорушення, Львівська міська рада звертається до мешканців Львова, та до працівників комунальних служб із застереженням щодо категоричної заборони спалювання різного роду відходів на території міста. Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Кожен із нас відповідальний за екологію нашого міста. Якщо мешканці стали свідками спалювання сміття чи іншого роду відходів на території міста, вони можуть повідомити про це правопорушення, звернувшись до КП «Адміністративно-технічне управління» за тел.: 244-31-73 або на «гарячу лінію міста» 15-80.

«Наголошуємо, що дим від горіння сухої трави і листя є дуже шкідливим, оскільки містить у собі отруйні речовини, які шкодять здоров’ю мешканців. Це сполуки свинцю, ртуті та інших важких металів. А потрапляння у вогонь пластикового сміття робить дим особливо токсичним.

Ми прагнемо застерегти як мешканців, так і працівників комунальних служб від вчинення спалювання, адже за це правопорушення передбачаються штрафні санкції у розмірі від 340 до 1360 грн. для громадян та від 850 до 1700 грн. для посадових осіб», - розповідає начальник відділу нагляду за станом благоустрою КП «Адміністративно-технічне управління» Марія Кустова.

Нагадаємо, що спалювання відходів є порушенням вимог розпорядження міського голови «Про заборону спалювання сухої рослинності, опалого листя та твердих побутових відходів у м. Львові» та «Правил благоустрою м. Львова», де зазначено, що «спалювання усіх видів відходів та вторинної сировини на території міста і в сміттєзбірниках забороняється».

Довідка.

Чому не можна спалювати сміття?

Дим від горіння сухої трави і листя містить усі отруйні речовини, що їх вбирає у себе трава і листя протягом літа: сполуки свинцю, ртуті та інших важких металів. Густий чорний дим від тління одноразового посуду, пакетів, упакувань містить канцерогенні речовини – поліароматичні вуглеводні (ПАВ).

Обрізки лінолеуму, шкірозамінників, церата, пластмасові дитячі іграшки, відра і т.п. виділяють при згорянні не менше 75 потенційно небезпечних речовин. Уламки меблів, старих дерев'яних конструкцій просякнуті консервантом пентахлорфенолом, оброблені лаками або пофарбовані олійними фарбами, що містять свинець.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ