Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Якщо змішана виборча система, то другий тур на мажоритарному окрузі – обов’язковий, – Українська партія

Вагоме занепокоєння викликає відсутність якісного законопроекту про вибори народних депутатів України,- вважає голова Львівської крайової організації «Української партії» Олег Канівець. Про це повідомила прес-служба партії.

«До виборів залишилося менше року – закон досі не прийнятий. Українська партія завжди виступала за відкриті регіональні партійні списки при новому законі про вибори при мінімальному бар’єрі в 1%, що дало б змогу максимально відобразити очікування виборців. Однак ситуація так складається, що у нас знову буде змішана виборча система виборів народних депутатів. У цьому випадку Українська партія категорично настоює на передбаченні у новому законодавстві другого туру виборів на мажоритарному окрузі – адже не може представляти інтереси мешканців людина, яка набрала відносну більшість голосів. При двотуровій системі виборів депутата за мажоритарним округом обрана особистість отримує підтримку більшості виборців, а тому в праві відстоювати їх інтереси у вищому законодавчому органі держави. Тому Українська партія, дотримуючись прихильності пропорційної системи за відкритими партійними списками, при імовірному переході до змішаної партійної системи, настоює на обранні депутата за принципом абсолютної більшості», - зазначає Олег Канівець.

За словами пана Канівця, ці вибори стануть випробуванням для я національно-демократичних сил України. Демократичні опозиційні сили просто змушені висувати по мажоритарному округу спільно узгодженого кандидата і згуртуватися навколо нього. Будь-яке протистояння демократичних опозиційних сил на округах несуть для них вагому загрозу, враховуючи силу адміністративного ресурсу.

«Тільки разом, взаємними зусиллями, ми зможемо подолати існуючий режим, Разом ми сильні Разом ми зможемо отримати перемогу на цих виборах», - вважає голова Львівської крайової організації Української партіїї Олег Канівець.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ