Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Який львівський університет має найвищий показник Гірша?

Видавнича служба «УРАН» на замовлення Освіта.ua здійснила наукометричний моніторинг суб’єктів науково-видавничої діяльності України за показниками бази даних SciVerse Scopus, на підставі якого складено рейтинг українських вищих навчальних закладів.
1/1

До рейтингу увійшло 136 вишів. Зокрема, шість львівських. Результати рейтингу ґрунтуються на показниках бази даних Scopus, що є інструментом для відстеження цитованості наукових статей, які публікує навчальний заклад чи його співробітники.

Тож першим серед львівських і четвертим по Україні став Львівський національний університет імен Івана Франка. Дані свідчать, що виш створив 5 823 публікації, а кількість цитувань становить 28 547 раз. Отож індекс Гірша дорівнює 50.

Другу сходинку у Львові посів Національний університет "Львівська політехніка" . Маючи  4 278 публікацій, і  будучи процитованим 9 025 разів, університет зайняв 10 місце серед навчальних закладів в Україні.

На третьому місці опинився Львівський національний медичний університет імені Данила Галицького, який лише двома позиціями у всеукраїнському рейтингу поступився Львівській політесі. Кількість публікацій склала – 681, а показник цитованості наукових статей дорівнює 3 544. Тож отримали індекс Гірша – 32.

Четверте місце посів Львівський національний університет ветеринарної медицини та біотехнологій імені С. З. Ґжицького. У якому напрацювали 122 публікації, а 579 разів процитували наукові статті.

Серед львівських ВНЗ п’яту сходинку посів Львівський державний університет безпеки життєдіяльності, який в загальному рейтингу опинився на 88 позиції. за останніми даними має 64 публікації, і процитований 138 разів.

У Львові шостий за значенням індексу Гірша - Львівський державний університет фізичної культури. Дані свідчать, що виш створив 50 публікацій, а кількість цитувань становить 59 разів. Отож індекс Гірша дорівнює 4. З такими показниками державний університет опинився на 114 місці серед українських університетів.

Наступний – Львівський торгівельно-економічний університет, який опинився на 116 місці серед вишів України. Адже має 5 публікацій, а показник цитованості склав – 26 разів. Тож серед львівських – на сьомому місці.

Останній львівський університет, який потрапив до рейтингу вищих навчальних закладів, згідно з інформацією з бази даних Scopus – Львівський університет бізнесу та права. Створивши 2 публікації, і будучи процитованим 1 раз – він восьмий серед львівських вищих закладів освіти.

Додамо, що цей наукометричний моніторинг виконали  на замовлення Освіта.ua

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ