Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

"Яндекс.Таксі" у Львові пішло "у підпілля"

Компанія "Яндекс.Таксі" у Львові продовжує працювати, однак автомобілі вже не маркують брендовими наліпками "Яндекс.Таксі", а "Еко-таксі". Таких машин є 10. Про це в коментарі Гал-інфо повідомив голова Асоціації вільних профспілок автотранспортників України Андрій Корчинський.

"Ця компанія - це, по суті, не таксі, це інформаційна служба. Ця компанія просто моніторить ситуацію у місті через програму. Багато таксистів, які працювали на інших фірмах, тепер працюють на  "Яндекс.Таксі" у зв’язку із тим, що там їм доплачують за кожний виклик, і це їм набагато вигідніше. Власне, оплата за послугу таксі виходить майже у двічі дешевше, ніж пропонують місцеві перевізники", - розповів Андрій Корчинський.

"Однак ми розуміємо, що це зовсім не бізнес, а агресивне завоювання ринку шляхом демпінгу цін", - наголосив Андрій Корчинський.

Станом на сьогодні ми зібрали усі дані по тих машинах і вже завтра надсилаємо ці документи на розгляд у Укртрансінспекцію, Державне управління охороною праці та у ДФС, щоб перевірити законність їхньої діяльності.

Ліцензія у них є загальна на фірму, але ліцензійні умови ними, на мою думку, не виконуються, адже   їхні автомобілі не обладнані згідно з вимогами чинного законодавства України.  Також вони повинні щодня проходити медичний огляд та проводити технічних огляд авто. Станом на сьогодні ми не володіємо інформацією, щоб вони на якійсь базі проводили ці огляди", - додав голова Асоціації вільних профспілок автотранспортників України.

"Щодо статистики, то кількість охочих скористатись дешевшим таксі значно збільшилась", - підкреслив Андрій Корчинський.

За його словами, ці 10 авто - це електромобілі, які їздять без касетонів.

Нагадаємо, «Яндекс. Таксі» запустилось у Львові 17 лютого. Спочатку їхньої роботи у Львові  налічувалось близько 350 машин. У єдиному державному реєстрі зазначено, що кінцевим власником «Яндекс.Таксі» є Аркадій Волож, громадянин Російської Федерації з Москви.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ