Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Янукович буде скаржитися на Україну в ЄСПЛ

Екс-президент України Віктор Янукович протягом місяця направить позов до Європейського суду з прав людини, - Дзеркало тижня.

Як повідомив адвокат Януковича Віталій Сердюк, його клієнт збирається скаржитися на порушення Україною прав на доступ до правосуддя і захист.

Захист Януковича не чекатиме на вирок українського суду у справі про державну зраду. Рішення суду про початок заочного судочинства щодо Януковича його адвокати розцінюють як фактичну відмову екс-президентові у праві брати участь у процесі.

Раніше Янукович повідомив про відмову брати участь в судовому процесі по справі про державну зраду і відкликав своїх адвокатів. Суд призначив йому державного захисника.

Напередодні генпрокурор Юрій Луценко вкотре заявив, що екс-президент Віктор Янукович повинен брати участь у судовому процесі про державну зраду безпосередньо на території України, а також пообіцяв забезпечити його безпека.

Як повідомлялося, 29 червня Оболонський суд Києва дозволив заочне засудження екс-президента Віктора Януковича, обвинуваченого в державній зраді.

Перебуваючи в Росії, Янукович з 28 листопада 2016 року є підозрюваним у кримінальному провадженні за ч. 1 ст. 111 (державна зрада), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 110 (пособництво в умисні дії, вчинені з метою зміни меж території та державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України) та ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 437 (пособництво у веденні агресивної війни) Кримінального кодексу України.

Дзеркало тижня

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ