Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Янукович хоче взяти участь у європейській безпеці

Україна готова взяти активну участь в обговоренні нового договору щодо європейської безпеки. Про це? заявив президент Віктор Янукович під час зустрічі з головою ОБСЄ, державним секретарем - міністром закордонних справ Казахстану Канатом Саудабаєвим у середу в Києві.

"Ми готові взяти активну участь в обговоренні казахстанської ініціативи за новим договором про європейську безпеку і вважаємо, що ОБСЄ є найзручнішою площадкою для таких дискусій", - сказав він.

Президент вважає важливим відобразити у вищевказаному документі гарантії безпеки для держав, що добровільно відмовилися від ядерного арсеналу, а також для держав, які, як Україна, не входять до жодного військового блоку.

Крім того, Янукович підкреслив, що важливим моментом є відображення в цьому документі базисного права держав на власний вибір засобів забезпечення національної безпеки, національних інтересів.

Янукович завірив Саудабаєва в підтримці всіх ініціатив ОБСЄ українською стороною й очікує, що Казахстан також у 2013 році буде підтримувати ініціативи України під час головування в цій організації.

"Будемо розраховувати на вашу підтримку", - сказав президент України.

Янукович також завив, що Україна підтримує ідею про скликання саміту ОБСЄ.

"Ми підтримуємо ідею казахстанського головування щодо скликання саміту ОБСЄ і готові працювати по порядку денному саміту", - заявив він, передає УП.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ