Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Культура

Янукович написав передмову до антології української літератури

Президент Віктор Янукович став автором переднього слова до книжки «Жемчужина причудливой формы», яка побачила світ у московському видавництві «Художественная литература».

До цієї книжки увійшли найкращі зразки бароко, одного із основних стилів української літератури та мистецтва XVII-XVIII століть. Це - богословські та філософські трактати, життя святих, драми, вірші, щоденники, котрі, як йдеться у анотації, красномовно свідчать про складні процеси, які відбувалися в Україні в той період, про процеси, які зачепили основи української нації - від політичної, церковної та інтелектуальної еліти до низів.





«Літературне багатоманіття відрізняється своєю унікальністю і є невід´ємною частиною нашої історії. Безсумнівно - це багатство нації, яке має велике значення для морального та духовного життя країни. Тому перед нами стоїть важливе завдання - відродження, розвиток і примноження духовної спадщини українського народу, задля того, аби щоб зробити його загальним надбанням світової спільноти», - написав у передньому слові до антології Віктор Янукович.

Книжка «Жемчужина причудливой формы» побачила світ за сприяння Міждержавного фонду гуманітарного співробітництва держав-учасників СНД.

Загальна редакція та укладання антології Миколи Сулими та Леоніда Ушкалова.

Книжка має 672 сторінки, повідомляє Буквоїд.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ