Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Янукович очікує від європейських партнерів фінансової допомоги

Україна очікує кроків назустріч від держав-членів Європейського Союзу в реалізації програми фінансово-економічної допомоги, заявив Президент України Віктор Янукович. Про це повідомила прес-служба глави держави.

Під час пленарного засідання Саміту Ініціативи «Східне партнерство» Глава держави констатував, що, «на жаль, останнім часом Україна опинилася сам-на-сам із серйозними фінансово-економічними проблемами».

«Тому вже сьогодні ми потребуємо від наших європейських партнерів рішучих кроків назустріч Україні в питанні розробки і реалізації програми фінансово-економічної допомоги з використанням усіх наявних механізмів та ресурсів як інституцій, так і держав-членів ЄС», - сказав Президент.

Серед таких заходів Віктор Янукович назвав розблокування програм бюджетної секторальної підтримки ЄС, виділення ресурсів макрофінансової допомоги, дієву підтримку з боку міжнародних фінансових інституцій. «У цьому контексті Україна зацікавлена у якомога швидшому відновленні ефективної взаємодії на прийнятних умовах з Міжнародним валютним фондом та Світовим банком», - зазначив Президент.

Глава держави також звернув увагу на необхідність перегляду Євросоюзом торговельних обмежень щодо окремих позицій українського експорту, в тому числі запроваджених ще минулого століття.

Президент підтвердив євроінтеграційні прагнення нашої держави. «Україна чітко дотримується свого європейського вибору. А відтак, розраховує на солідарність та підтримку з боку Європейського Союзу, його держав-членів, а також країн-партнерів», - підкреслив він.


Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ