Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Янукович особисто займеться формуванням держзамовлення до вишів

Президент України Віктор Янукович заявляє, що бере під особистий контроль формування державного замовлення на підготовку фахівців з вищою освітою. Про це глава держави заявив сьогодні на урочистостях з нагоди Дня працівників освіти.

"Я беру питання формування державного замовлення на підготовку фахівців з вищою освітою під особистий контроль. Розмов навколо цього велося багато, а конкретних справ дуже і дуже мало", - констатував Янукович.

Між тим, зазначив президент, через недосконалий механізм дві третини молодих спеціалістів після навчання не знаходять собі належного застосування.

Він навів статистику, що в 2008 році направлення на роботу отримали лише 29% випускників українських вишів, торік - менше як 28%.

"Ситуація неприпустима. Настав час навести тут лад з урахуванням сучасних і перспективних потреб економіки в таких спеціалістах", - переконаний Янукович.

Президент також висловив сподівання, що молодь прийде працювати в освіту. "Реалізація заходів, які сприяли б залученню молодих фахівців у сферу освіти, - це наше завдання. І в цьому напрямку ми будемо діяти рішуче і продуктивно, як і потрібно", - зазначив президент.

Нагадаємо, що раніше міністр освіти і науки Дмитро Табачник заявив про серйозне скорочення державного замовлення у вищих навчальних закладах України в 2011 році, передають Подробностях.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ