Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Янукович просить Раду замінити металеві клітки в судах на скляні

Президент України Віктор Янукович у новій редакції Кримінально-процесуального кодексу пропонує Верховній Раді замінити металеві клітки для утримання підсудних у судах на скляні. Про це сьогодні, 12 січня, на брифінгу повідомив радник Президента, керівник Головного управління Адміністрації Президента з питань судоустрою Андрій Портнов.

Він зазначив, що в даний час підсудні утримуються під час судових засідань у стаціонарних металевих дротах, що суперечить Загальній декларації з прав людини та Європейській конвенції з захисту прав людини, повідомляє Кореспондент.

"Положеннями проекту передбачається, що місця для утримання підсудних відокремлюються від іншої частини зали судового засідання загородженнями зі скла або органічного скла", - сказав Портнов.

Проект передбачає відповідне доручення Кабінету Міністрів щодо фінансування переобладнання судових залів.

За словами Портнова, переобладнання буде дорогим і складним, але забезпечить права людини.

Як повідомлялося, сьогодні, 12 січня, Януковичвніс у Раду нову редакцію Кримінально-процесуального кодексу як першочерговий законопроект.

У ній Янукович, зокрема, пропонує Верховній Раді ввести можливість домашнього арешту, а також скасувати можливість повернення справ на додаткове розслідування.

Радник Президента Портнов прогнозує його прийняття в лютому.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ