Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Янукович таки підпише щось у Вільнюсі, - політолог

Є два сценарії, які можливі для України після саміту "Східного партнерства" у Вільнюсі. Про це сьогодні, 28 листопада, в коментарі Гал-інфо розповів політолог Дмитро Видрін.

«Перший сценарій – це коли президент Янукович щось таки підпише. Можливо, це буде документ-мапа, де чітко будуть прописані наступні кроки щодо підписання угоди про асоціацію з ЄС. Наприклад, встановлення безвізового режиму з ЄС, створення спільних інституцій фінансових чи для боротьби з корупцією. Тобто, конкретні шляхи та кроки виконання поставлених цілей», - зазначив політолог.

Він також додав, що у такому випадку можливе створення певного громадянського комітету, який буде відстежувати  виконання цих кроків як з боку української сторони, так і з боку європейських партнерів.

«Це найбільш імовірний сценарій», - наголосив політолог.

Однак якщо влада України публічно задекларує відмову від євроінтеграції, що на думку політолога є маловірогідним, тоді Євромайдан залишиться і буде проводити якусь діяльність.

Як зазначив Дмитро Видрін, він все ж на 99% переконаний, що справдиться перший сценарій, а у такому випадку потреби у протестах не буде.

За його словами, наразі гасла озвучені на майдані не надто суперечать гаслам, які озвучив президент.

«Гасла Майдану та президента однакові. Він заявив, що хоче, щоб євроінтеграція відбулася в інтересах України. Не думаю, що протестувальники хочуть щось інакше», - додав політолог.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ