Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Янукович у Росії чекає слідчих ГПУ і відповіді Трампа

Екс-президент Віктор Янукович, звинувачений у державній зраді Україні, заявив, що сподівається на приїзд до Росії українських слідчих.

Про це він заявив в інтерв'ю РИА Новости, оприлюдненому 14 березня, в день, коли ГПУ передала справу про держзраду в суд.

"Буквально днями я дізнався з преси, що Генеральна прокуратура Росії направила Генеральній прокуратурі України офіційний лист, в якому підтвердила готовність організувати мій допит за участю представників правоохоронних органів України. Це означає, що між правоохоронними органами України та Росії налагоджений діалог, і я сподіваюся на приїзд співробітників ГПУ. Думаю, нам буде про що з ними поговорити", – говорить Янукович.

За словами екс-президента, "ГПУ озвучує відмовки, що нібито не знає адресу проживання Януковича".

"Повторюю ще раз: я не ховаюся. Я повідомив свою адресу проживання українським прокурорам майже два роки тому. Цю адресу підтвердили вже всі можливі служби і тепер ось навіть Генеральна прокуратура Росії", – заявляє Янукович.

За його словами, "ніхто і ніщо не заважає українським слідчим повноцінно розслідувати кримінальні справи і проводить допити".

"Але ГПУ боїться чергової можливості дати мені слово і навіть просто подивитися мені в очі", – вважає екс-президент.

Також великі надії Янукович покладає на листи лідерам країн ЄС і президенту США Дональда Трампа, в яких він виклав свою версію подій осені-зими 2013/14 року.

"Я вже отримав підтвердження, що всі листи доставлені адресатам. Я добре розумію, що політикам необхідно деякий час для аналізу фактів, які я вказав в тих листах. Особливо це стосується мого листа президенту США Дональда Трампа, який не був учасником тих подій. Дуже сподіваюся, що ці листи будуть почуті", – заявив екс-президент.

Як відомо, захист Януковича стверджує, що у ГПУ немає жодних підстав застосовувати щодо їх підзахисного процедуру спеціального (заочного) досудового розслідування.

У той же час в Генпрокуратурі відзначають, що єдиним приводом для припинення заочного розслідування є добровільна поява Януковича в Україні.

У коментарі "Українській правді" прокурор військової прокуратури Руслан Кравченко відзначав: "Заочне розслідування може закінчитися, тільки якщо він добровільно повернеться в Україну. Адреса, яку називають адвокати Януковича, нами не підтверджується".

УП

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ