Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Янукович втягнувся в інтригу і шантажує Євросоюз, – політолог

Президент Віктор Янукович втягнувся в інтригу з шантажем, результат якої може дуже погано закінчитися для України.

Про це ЛІГАБізнесІнформ заявив глава Центру прикладних політичних досліджень Пента Володимир Фесенко, коментуючи повідомлення в ЗМІ про те, що 19 грудня президент може замість участі в саміті Україна-ЄС, який попередньо призначений на це число, відправитися на саміт Євразійського економічного співтовариства в Москві.

"Банкова грає з ЄС. Влада намагається проводити інформаційно-політичну контратаку на європейців. Сенс її в тому, щоб полякати ЄС, пошантажувати", - підкреслив Фесенко.

Він нагадав, що в Європі досить чітко визначилися щодо Угоди про асоціацію з Україною.

"Існує ризик перенесення підписання на пізніший термін, або може відбутися технічне парафування на більш низькому рівні. І в зв'язку з цим, мені здається, на Банковій вирішили пограти в шантаж: мовляв, будете з нами грати, ми можемо задуматися над тим, а чи потрібен нам цей саміт?​​" - сказав експерт.

На його думку, Київ втягнувся в інтригу, результат якої ніхто не вгадає. "Я б не ризикнув радити президенту йти на такий крок. Ця комбінація дуже ризикована, розрахована на психологію. Може, це дасть якусь користь і підштовхне ЄС до потрібних Януковичу дій. Але все це може закінчитися дуже погано", - додав політолог.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ