Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Янукович закликав міністрів, яких не влаштовують реформи, подати у відставку

Президент Віктор Янукович закликає міністрів, яких не влаштовує хід реформ, добровільно подати у відставку. Про це він заявив на засіданні економічної ради в середу.

Янукович звернув увагу на те, що окремі міністри за допомогою депутатів намагаються протистояти реформам.

Зокрема, він навів приклад зі спрощенням дозвільної системи, "після якого у Верховній Раді з’явилися закони, які фактично її відновлюють".

"Ми провели розмови з деякими народними депутатами, і вони нам відверто сказали, що це було прохання від уряду чи від міністерств. Ну, навіщо йти цим шляхом?", - запитав Янукович.

"Я хочу, щоб ви, Миколо Яновичу, разом з Акімовою розібрали такі приклади і показали, хто за цим стоїть. Я відверто скажу, що ці міністри, кого не задовольняють умови, за яких им працюємо сьогодні, повинні самостійно написати заяви і піти у відставку. Не треба чекати на те, щоб ми вам допомагали", - додав він.

Янукович окремо розкритикував міністрів освіти Дмитра Табачника та охорони здоров’я Олександра Аніщенка за закриття шкіл та лікарень без попередження громадськості.

На думку президента, громадян мають попереджати про це завчасно, їм має бути роз’яснено, "що це робиться для поліпшення умов медобслуговування та навчання".

"Попрацюйте, будь ласка, над цим питанням. Не будете це робити - постраждайте", - заявив він.

Крім того, говорячи про вплив глобальної економічної кризи на українську економіку, Янукович переплутав місцями слова.

"Ми повинні зробити все для того, щоб не допустити глобального впливу світової економіки на економічну кризу в Україні", - сказав він.

Українська правда

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ