Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Японія: Знижка на похорон взамін добровільної здачі водійських прав

В Японії літнім водіям запропонували знижку на похорон взамін добровільної здачі водійських прав, - Файненс.ЮА.

Цю акцію підтримує влада країни — таким чином в Японії прагнуть скоротити кількість аварій на дорогах. За даними поліції, водії від 75 років і старше стали учасниками 13,2 відсотків летальних ДТП в префектурі Айті за минулий рік.

Знижка на похорон буде надана ритуальним агентством Heiankaku Company, яке має 89 філій. Вона становитиме 15 відсотків. Щоб отримати її, необхідно надати папір з поліції про добровільну здачу прав. У разі смерті учасника програми знижкою зможуть скористатися його близькі. Подібні заходи вводяться в Японії не вперше.

У 2008 році влада та представники бізнес-спільноти за підтримкою органів правопорядку запропонували автолюбителям старше 65 років відмовитися від прав в обмін на різні пільги. За підсумками 2007 року на дорогах країни сталося близько 100 тисяч аварій з вини літніх водіїв.

Тоді старим запропонували, наприклад, вищі відсотки за банківськими вкладами, безкоштовний трансфер в торгові центри та знижки на харчування в одному з готелів. Минулого року ресторан Sugakiya погодився робити 15-відсоткову знижку літнім людям, які здали права.

Файненс.ЮА

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ