Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Ярош заявив, що Президент думає над створенням "резервної" армії

Президент України Петро Порошенко не відкидає ідею створення "добровольчої" чи "резервної" армії, і обмін думками з приводу відвідного законопроекту відбувається.

Про це в ексклюзивному коментарі кореспонденту Укрінформу заявив народний депутат України, колишній провідник організації “Правий сектор", а нині лідер громадсько-політичного руху "ДІЯ" Дмитро Ярош.

"Веду переговори з президентом. Він сказав, що подумає на рахунок законопроекту. Там є питання по фінансуванню, більше тактичні. Але в принципі, я бачу, що вже є певне бажання щось робити", - заявив Ярош, відповідаючи на питання щодо ситуації навколо ідеї створення "добровольчої української армії".

За словами Яроша, відзначення державними нагородами добровольців-учасників АТО, що відбулося сьогодні на День Гідності і Свободи, також є свідчення руху в цьому напрямку. "Президент вже слухає, ми вже обмінюємося думками", - додав він.

Нардеп зазначив, що "добровольча" чи "резервна" армія (остаточно назва ще не визначена) має бути "державною структурою по типу естонського "Кайстеліту" чи польської територіальної оборони, можливо, за фінською чи швейцарською моделлю, але з українськими реаліями".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ