Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Економіка

Яценюк каже, що має план виходу з банківської кризи

Кандидат на пост Президента України Арсеній Яценюк заявляє, що вийти з банківської кризи можна шляхом 5-річного плану повернення депозитів та відновлення кредитування економіки. Таку думку він вислови в ефірі програми «Шустер-Lіve» на телеканалі «Україна», – повідомила прес-служба Яценюка.
 

Говорячи про причини банківської кризи, Арсеній Яценюк зазначив: «Що відбулося минулого року? Фактично Національний банку друкує гроші і замість того, щоб віддати депозит, бо люди стоять у чергах, щоб відправити ці депозити на кредити, бо треба розвивати економіку, ці гроші відправляються на валютний ринок. З країни тікає валюта. Її купують по 5 гривень за долар конкретні персоналії, які близькі і до Нацбанку, і до уряду. Це все вивозиться за кордон».

 

 «З кожного з вас, у тому числі, і з мене - у мене депозит гривневий - забрали половину всіх доходів. Що зараз буде відбуватися? Кредит МВФ завершився, внутрішніх ресурсів у нас немає», - зазначив він.

 

Арсеній Яценюк підкреслив, що для покращення ситуації необхідно працювати в двох напрямках: стабілізації банківської сфери та валютного курсу. «Що відбудеться у банківському секторі? У нас, принаймні,  20 банків не платоспроможні. Тому завдання для нового Президента лежить у наступному – уже сьогодні запропонувати п’ятирічний план повернення заощаджень людям. Уже сьогодні треба готуватись до того, що частина банків збанкрутують і будуть ліквідовані. Уже сьогодні треба готуватися до того, що у наступному році знову будуть курсові коливання».

 

Він зазначив, що в цій ситуації треба забезпечити, по-перше, гарантії повернення депозитів людям, і по-друге, відновлення кредитування економіки. «Ми не піднімемо економіку без кредиту. Якщо немає грошей для малого бізнесу, для підприємства – нічого не запрацює. Ми можемо друкувати гроші, платити пенсії, зарплати, соціальні пільги - але з цього нічого не буде», - підкреслив Арсеній Яценюк.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ