Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Яценюк може розпрощатися з кріслом Прем'єра після скандалу з фінансуванням окупованих шахт

Народний депутат Сергій Каплін вимагає у Генпрокуратури та СБУ негайно вияснити як були витрачені 3 мільярда гривень, що Уряд перерахував шахтам на окупованих територіях. Відповідні депутатські запити вже направлені в ці установи. Повідомила прес-служба УДАРу.

Також парламентар заявив, що у нього є інформація про виділення кількасот мільйонів гривень на науково-дослідні та конструкторські роботи в контрольованій терористами Макіївці. Якщо цей факт буде доведено, то за словами Сергія Капліна, Арсеній Яценюк може розпрощатися з кріслом Прем'єра.

«Направив депутатський запит до Генеральної прокуратури та СБУ, аби ті негайно розібралися, як були витрачені 3 мільярда гривень, які Уряд перерахував шахтам, що знаходяться на окупованих територіях. Також є інформація, що ще кілька сотень мільйонів були направлені на науково-дослідні та конструкторські роботи у Макіївці. А ще половину усього ПДВ було відшкодовано Рінату Ахметову. У цьому треба негайно розібратися. Якщо буде доведена, хоч мінімальна провина - про яке прем'єрство може йти мова», - заявив Сергій Каплін.

За його словами, ці гроші скоріш за все розподіляються наступним чином – третину отримує Рінат Ахметов, третину – Арсеній Яценюк, а лише третина йде на шахти.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ