Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Яценюк провів зустріч з Президентом Європейської Ради

Як повідомили в прес-службі Арсенія Яценюка, щойно завершилася наша тривала зустріч з Президентом Європейської Ради Дональдом Туском.

Йшлося про комплекс питань: про ситуацію безпеки на півдні і сході України, ключові євроінтеграційні питання, про головні міжнародні проблеми.

"Високо ціную чітку позицію Президента Туска на підтримку нашої держави, її суверенітету, безпеки і територіальної цілісності. Сьогодні дуже важливою є мобілізація всіх сил на захист наших спільних європейських і демократичних цінностей та фундаментальних принципів міжнародних відносин. Під час розмови висловив позицію, яка, упевнений, об'єднує всі національні сили і всю Україну: захист нашої свободи - це захист всієї Європи. Росія веде гібридну війну не тільки проти України, ця гібридна війна йде теренами Європейського Союзу. Все, що робиться сьогодні Російською Федерацією, всі заяви, як президента Росії, так і прем'єра, так і глави зовнішньополітичного відомства і, найважливіше, – те, що відбувається в українському Криму, Донецьку і Луганську є яскравим свідченням: Росія не готова виконувати Мінськ, Росія не готова покинути територію України, Росія готова лише до загострення ситуації. Це означає, що невиконання Мінська тягне за собою продовження санкцій проти Російської Федерації", - зокрема зазначив екс-прем'єр Арсеній Яценюк.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ