Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Яценюк візьме за горло місцевих депутатів від «Фронту змін»

Кожен, хто відмовиться виконувати лінію партії, буде позбавлений членства. Партія створена не для того, аби «торгувати» голосами виборців заради посад або коаліцій. Таке переконання висловив Лідер політичної партії «Фронт Змін», кандидат на пост Президента України Арсеній Яценюк у суботу, 28 листопада, в Києві на прес-конференції під час З’їзду політичної партії «Фронт Змін», передає прес-служба партії.

«У нас буде жорстка партійна дисципліна», - запевнив Арсеній Яценюк, відповідаючи на питання щодо майбутньої діяльності депутатів від «Фронту Змін» у місцевих радах.

«Будь-хто, хто після демократичних перемовин усередині партії відмовиться виконувати лінію партії, буде позбавлений членства в партії. Це я кажу тим, хто захоче робити коаліції за гроші, тому що я чудово знаю про те, що такі коаліції формуються, в особливості на місцевих рівнях для одного – земельку поділити, бюджет поділити. І начебто ярі противники у стінах українського парламенту чудово об’єднуються на місцевому рівні», - сказав Арсеній Яценюк.

Ані посади, ані коаліції не можуть бути предметом «політичних торгів» для партії «Фронт Змін», і для самого Арсенія Яценюка не є самоціллю отримання будь-яких посад: «Мене не цікавить посада прем’єр-міністра, мене не цікавить посада міністра закордонних справ, голови Нацбанку, голови Верховної Ради і т д. Я не за це йду на вибори, не для цього сформована політична партія. Я нікого не збираюсь підтримувати, я збираюся підтримувати тільки тих людей, які поділяють ідеологію партії. Я збираюсь підтримувати тільки народ України і не збираюсь торгувати голосами, - запевнив Арсеній Яценюк. - Адже що виходить? Якщо за мене проголосують і я пішов на цей політичний базар розмінятися на посаду, наприклад, прем’єр-міністра, то це означає, що я такий самий політичний зрадник і дрібний торгаш – взяв чужі голоси людські і поміняв їх на посаду. Такого не буде».

Щодо взаємодії з політичними опонентами Арсеній Яценюк бачить єдиний привід для перемовин – це розпуск парламенту: «Єдиний базис для будь-яких перемовин – це розпуск парламенту, все, іншого не буде. Вони нехай там самостійно працюють. Посади вже роздають: вони вже доять теля, яке ще не народилося. Нехай пройдуть поки що виборчий процес».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ