Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Яценюк вже погодився на перевибори

На тих округах, де будуть перевибори, ВО «Батьківщина», ВО «Свобода» і «Удар» висунуть єдиних кандидатів, а тому опозиція отримає ще кращий результат, заявив голова Ради Об’єднаної опозиції «Батьківщина» Арсеній Яценюк в понеділок, 5 листопада, біля Центральної виборчої комісії. Повідомила прес-служба "Фронту змін".

Арсеній Яценюк нагадав, що сьогодні опозиційні сили підписали заяву до ЦВК з вимогою взяти до свого провадження 13 спірних округів. «Те що ЦВК винесла рішення про повторні вибори на 5 округах, це означає, що ми не дали кандидатам від влади незаконно захопити перемогу».

Арсеній Яценюк наголосив, що в цих 5 округах перемогли кандидати від опозиції, і є всі законні підстави, щоб довести це. «Ми все рівно не складаємо зброю. Ми вважаємо, що на перевиборах ми переможемо. Ми висунемо єдиного кандидата на кожному окрузі, а це означає, що ми отримаємо ще кращий результат, ніж ми мали в Києві і по Україні».

«Але при цьому по тих округах, де є протоколи, ми готові подавати позов до Вищого адміністративного суду України», - додав він.

За його словами, ще не вирішена доля інших проблемних округів, зокрема, 11-го і 14. «На цих округах також перемогли наші кандидати. І тому будемо вимагати від ЦВК або визнати перемогу опозиції, або відповідним чином оголосити повторні вибори. За будь-яких обставин наша робота щодо відстоювання результатів виборів буде далі продовжуватися».

Щодо округів у Києві, підкреслив він, є всі законні підстави для визнання кандидатів від опозиції переможцями на цих округах.

Арсеній Яценюк також наголосив, що проти людей, які відстоювали результати голосування по Україні, боролися проти свавілля в ОВК і ДВК, порушені кримінальні справи. «Ми будемо захищати кожну людину. Ми, як опозиція, як люди, які шанують внесок кожного в захисті результатів виборів і в захисті демократії в країні», - наголосив Арсеній Яценюк.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ