Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

ЄБРР погодив 38 млн євро для розвитку електротранспорту у Львові

Європейський банк реконструкції та розвитку погодив кредит в розмірі 38 млн євро для розвитку електротранспорту в місті. Сьогодні на засіданні ради директорів ЄБРР було прийнято рішення про виділення відповідної суми. Наступним після погодження має стати затвердження кредитної угоди 9 липня на сесії Львівської міської ради та за умови погодження сесії її підписання, – повідомила прес-служба Львівської міської ради.
«Рада директорів ЄБРР схвалила проект надання коштів на покращення інфраструктури. Таким чином, вже найближчим часом фахівці ЄБРР знову завітають до Львова для погодження умов та підписання контракту», - зауважив провідний радник ЄБРР Антон Юсов.

Згідно із запропонованими ЄБРР умовами фінансування, Банком надається кредит у сумі 26 млн. євро для реконструкції колій та транспортного коридору трамвайних ліній № 2 і 6, включаючи управління рухом та інженерні комунікації, та 12 млн. євро для фінансування капітальних витрат для трамвайної інфраструктури та підстанцій, модернізації трамвайних депо, придбання трамвайного рухомого складу.

«Наше питання сьогодні було четвертим у списку. Як щойно стало відомо, Банк погодив для нас кредит. Окрім того, вони схвально відгукнулись про наші проекти. Незважаючи на кризу, нам вдалось підготувати настільки якісні пропозиції. Окрім того, ЄБРР висловив сподівання, що Європейський інвестиційний банк також зможе долучитись до цього або до іншого проекту», - зауважив начальник управління зовнішньоекономічних відносин та інвестицій Львівської міської ради Сергій Кіраль.

Нагадаємо, що 13 серпня 2008 року між Львівською міською радою, ЛКП «Львівелектротранс» та ЄБРР була укладена Угода про наміри щодо підготовки кредитного фінансування, згідно з якою сторони розглядають можливість інвестування у міську транспортну інфраструктуру з метою її покращення.

Окрім того, 12 червня 2009 року Делегація ЄБРР відвідала Львів, де провела зустріч із міським головою Андрієм Садовим, профільними керівниками департаментів; представникам Банку презентували інвестиційні можливості міста та нові проекти у його розвитку.


Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ