Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Єдині ліки, якими забезпечені лікарні Львова та області в очікуванні другої хвилі епідемії грипу – «Таміфлю»

Єдині ліки, якими забезпечені лікарні Львова та області в очікуванні другої хвилі епідемії грипу – «Таміфлю». Про це сьогодні, 13 листопада, під час пленарного засідання Колегії Львівської обласної державної адміністрації сказав начальник головного управління охорони здоров’я ОДА Віктор Кімакович.

 

 «Зараз нам потрібно зробити запас ліків, адже єдине, чим в достатній кількості забезпечені медичні заклади Львова та області – це «Таміфлю», - сказав під час своєї доповіді Віктор Кімакович.

 

За його словами, згідно з законодавством медичні заклади мають мати запас ліків на 3-4 дні, а решта має зберігатися на обласному медичному складі. Проте, за словами начальника ГУОЗ ЛОДА, останні десять років надходжень на склад майже не було, як зауважив головний лікар Обласної клінічної лікарні Олександр Лемішко це спровоковано централізованою системою діяльності галузі охорони здоров’я. «Галузь охорони здоров’я – це та галузь, яка не пройшла реформування з часів Радянського союзу, і яка потребує децентралізації для кращої роботи. Тоді ми зможемо в межах області дбати про забезпечення медичних закладів медикаментами», - сказав Олександр Лемішко.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ