Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Єфремов пояснив, що мав на увазі Янукович у Давосі

Українське законодавство треба адаптувати до європейських стандартів, але мова йде про системні зміни, а не про скасування окремих статей під конкретних людей.

Про це УНН сказав голова фракції Партії регіонів у Верховній Раді Олександр Єфремов.

За його словами, в рамках законодавства у парламенту є право переглянути відповідні зміни до Кримінального кодексу або прийняти новий Кримінально-процесуальний кодекс. "Ось ці питання і будуть розглядатись. А на сьогодні Чечетов правильно сформулював, що ми поки не збираємось розглядати ці поправки (декриміналізацію 364 та 365 статті – Ред.). Інших рішень фракція не приймала", - зазначив О.Єфремов.

Він наголосив, що мова йде про системні зміни законів, а не про зміни за окремими статтями під окремих людей.

Також голова фракції ПР у Верховній Раді відзначив, що у своєму виступі в Давосі Президент мав на увазі, що українське законодавство треба інтегрувати до європейських стандартів, але не мав на увазі конкретні статті. "Я уважно слухав те, що сказав Президент, і знаю, який зміст було вкладено в його слова. Президент чітко сказав, що при розгляді нового законодавства його треба інтегрувати до європейського законодавства, що і буде зроблено. Але Президент ніде не говорив про 364 та 365 статтю", - зауважив політик.

О.Єфремов повідомив, що після закінчення канікул ВР буде розглядати Кримінально-процесуальний кодекс. "Найближчим часом, коли закінчаться канікули, ми будемо розглядати Кримінально-процесуальний кодекс. Потім, як буде така потреба, будуть внесені відповідні системні зміни в Кримінальний кодекс. Я повторюю, якщо буде потреба. І в рамках цих документів наше законодавство буде співвіднесено з європейським", - зауважив голова фракції ПР.

Крім того, народний депутат зауважив, що питання про ці дві статті хотів би задати тим політикам, які раніше приймали рішення щодо 364 та 365 статей. "В 2002 році разом з Турчиновим сто відсотків голосували за прийняття цих статей та посилення покарання по стосовно колишніх чиновників. А сьогодні вони наполягають на зворотньому. Де логіка?", - додав О.Єфремов.

Нагадаємо, сьогодні перший заступник голови фракції ПР у Верховній Раді Михайло Чечетов повідомив, що Партія регіонів не буде ініціювати перегляд статей Кримінального кодексу, незважаючи на заяви Віктора Януковича в Давосі. Президент України заявив, що "в політико-юридичній площині нам потрібно вдосконалювати наше законодавство". "Статті повинні більше відповідати європейським стандартам", - додав він.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ