Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Війна з Росією

Єфремова судитимуть у Луганській області - за місцем злочину, - прогноз Луценка

У вівторок, 27 грудня 2016 року, під час брифінгу для ЗМІ у Краматорській місцевій прокуратурі Генеральний прокурор України Юрій Луценко подякував працівникам органів прокуратури області за ефективну роботу в надзвичайно складних умовах. Про це повідомило управління зв’язків із громадськістю та ЗМІ ГПУ.

Водночас, він назвав одним із недоліків діяльності прокуратури Донецької області недостатню ефективність слідства щодо організаторів та ідеологів сепаратизму в регіоні. 

Юрій Луценко нагадав, що підозрюваний в організації сепаратистського руху в Луганській області О. Єфремов, слідство щодо якого завершено, наразі ознайомлюється з матеріалами досудового слідства, після чого буде прийнято рішення про місце проведення судового розгляду. «З великою долею ймовірності можу сказати, що це буде Луганська область, тому що це буде і політично, і юридично правильно – по місцю скоєння злочину і саме там, де ідеологи сепаратизму відкрили двері війні», - уточнив він. 

Генеральний прокурор зауважив, що прокуратура Донецької області не спрацювала в зазначеному напрямку.

«Немає результатів щодо організаторів і натхненників, і тих, хто фінансово та організаційно підтримував сепаратистські рухи в Донецькій області, в тому числі керівників силових структур, які фактично зрадили присягу і або активно, або пасивно сприяли проведенню референдуму та подальшим сепаратистським діям», - наголосив Юрій Луценко.

Генеральний прокурор поставив обласному прокурору задачу посилити ефективність слідства щодо проявів сепаратизму і висловив впевненість, що це дасть відповідний результат.

«Ми не маємо права закрити очі на тих, хто діяв проти країни, інакше вони знов повернуться. Ми будемо вимагати від прокуратури Донецької області наступу в цьому напрямі», - зазначив Юрій Луценко.
 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ