Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Єпископ Сокальський Михаїл Колтун взяв участь у V Міжнародній конференції єпископів-ординаріїв збройних сил у Ватикані

Нещодавно у Ватикані відбулася V Міжнародна конференція єпископів-ординаріїв збройних сил, присвячена 20-й річниці проголошення Апостольської Конституції Папи Римського Івана Павла ІІ «Spirituali Militum Curae», що була оприлюднена 24 квітня 1986 року та надала нового поштовху душпастирюванню у збройних силах та інших державних структурах у світлі і дусі Другого Ватиканського Собору, даючи цій духовній місії чіткої організації. До участі в конференції було запрошено представників Католицької Церкви з різних держав. Україну представляли владика Михаїл (Колтун), Уповноважений Синодом УГКЦ для душпастирювання у збройних силах України, та єпископ Станіслав Широкорадюк, відповідальний за душпастирювання в цій ділянці зі сторони римо-католицької ієрархії. Про це «Гал-info» повідомили у Сокальській єпархії УГКЦ.

Кожне засідання починалось з тематичної доповіді. Учасники застановлялись над різноманітними питаннями і проблемами душпастирювання у збройних силах, зокрема, про суть, природу і значення військового капеланства у світлі Апостольської Конституції „Spirituali Militum Curae”; про ситуацію військового душпастирювання в Європі, Північній та Латинській Америці, Азії та Африці; про досвід пастирського проводу військовослужбовців та роль єпархіальних єпископів у капеланській місії Церкви; про місію військового душпастирювання з огляду на сучасну ситуацію в світі.
Після кожної доповіді учасники зустрічались в малих групах, де відбувались дискусії і обговорення однієї з вище згаданих тем, та спільне опрацювання кінцевого документа – Звернення до військовослужбовців та їх сімей.
Також, в рамках конференції відбулася зустріч зі Святішим Отцем Венедиктом XVI, який у своєму зверненні до учасників конференції зокрема наголосив, що «церква по своїй природі є місійною, і першим її завданням є євангелізація, що прагне до проголошення і свідчення Христа та поширення Його Євангелія любові і миру в кожну культуру і  в кожне середовище». Єпископ Сокальський Михаїл Колтун, після конференції єпископів-ординаріїв зустрівся із студентами Сокальської єпархії, що навчаються у Римі.
Владика відслужив Божественну Літургію в українському храмі Святої Софії, що є центром духовного життя українців у Римі.
Кожен студент поділився враженнями про життя в Римі та розповів про своє навчання. По завершенні зустрічі Владика Михаїл уділив студентам своє єпископське благословення на навчання та на щасливе повернення додому.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ