Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

ЄС дасть 90 млн євро на підтримку децентралізації в Україні

Європейський союз готовий надати Україні 90 млн. євро, які потрібно спрямувати на проекти децентралізації. Про сказав Комісар ЄС з питань розширення та політики добросусідства Йоганнес Хан під час зустрічі з Віце-прем’єр-міністром – Міністром регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадієм Зубком, повідомила прес-служба Мінрегіону України

За словами Йоганесса Хана, наразі необхідно налагодити співпрацю між українськими і європейськими експертами, які визначать конкретні проекти, що фінансуватимуться з цих коштів.

Геннадій Зубко наголосив, що українська сторона пропонує в рамках технічної підтримки Офісів реформ створити 40 субрегіональних груп підтримки реформи, у тому числі виділення значних ресурсів для здійснення зав’язків з громадськістю, навчання та коучингу: «Такі групи надаватимуть технічну допомогу через навчання місцевих органів влади на всіх рівнях. Крім того, групи також координуватимуть підготовку новообраних депутатів, а також державних службовців, щодо своїх нових повноважень з управління».

«Інший напрямок, на який будуть спрямовані кошти від ЄС – зміцнення Державного фонду регіонального розвитку, особливо з урахуванням додаткових потреб в інвестиціях для створення і розширення послуг об'єднаних громад», - зазначив Геннадій Зубко.

Віце-прем’єр-міністр України наголосив, що Україна розраховує на підтримку європейських партнерів та надання експертної допомоги в адаптації та впровадженні нового законодавства у сфері регіональної політики.

«Ми зацікавленні у створенні мережі агентств або офісів з навчання та підготовки кадрів в регіонах для розробки та реалізації проектів регіонального розвитку, в тому числі проектного аналізу та управління інвестиційними проектами», - сказав урядовець.

«Україна очікує на інформаційно-експертну підтримку європейських партнерів процесу внесення змін до Конституції України. Для нас також важлива підтримка розробки пакету законодавства з питань децентралізації у 22 сферах і, особливо базових законів щодо самоврядування, префектів, адмінтерустрою, земельних відносин, податкового та бюджетного законодавства, соціальних стандартів, адміністративних послуг, місцевої поліції», - наголосив Геннадій Зубко.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ