Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

ЄС не дасть грошей на "стіну" між Угорщиною і Сербією

Єврокомісія відхилила запит Будапешта на отримання від ЄС коштів на будівництво огорожі на кордоні з Сербією для стримування потоку біженців. Про це речник Єврокомісії повідомив у п'ятницю, 1 вересня, - DW.

"Європейський Союз не фінансує будівництво паркана чи огорожі на зовнішніх кордонах”, - цитує речника інформагенція AFP.

Європейська солідарність щодо кризи біженців - не вулиця з одностороннім рухом: країни не можуть вимагати підтримки для охорони кордонів і водночас відмовлятися приймати біженців, вказав представник Єврокомісії. Водночас речник не виключив того, що Єврокомісія може розглянути запит на допомогу Угорщині для "заходів прикордонного менеджменту”.

Напередодні прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан надіслав президенту Єврокомісії Жану-Клоду Юнкеру листа, в якому вимагав від Брюсселя відшкодування Будапешту близько 400 мільйонів євро коштів за будівництво огорожі на кордоні Угорщини, зведеної після початку кризи біженців, а також навчання і роботи трьох тисяч прикордонників, які охороняють цю споруду.

Орбан стверджує, що проект обійшовся Будапешту в понад 883 мільйони євро. За словами Орбана, Угорщина "захищає всю Європу від потоку нелегальних мігрантів”.

У 2015 році до Угорщини прибули понад 400 тисяч біженців, які прагнули дістатися Західної Європи. Угорський уряд розпорядився спорудити паркан із колючим дротом на кордоні з Сербією, щоб зупинити потік. У квітні 2017 року завершилося будівництво другої лінії паркану вздовж кордону з Сербією.

DW

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ