Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

ЄС передав Мінську техніку для охорони білорусько-українського кордону

Євросоюз передав Державному прикордонному комітету Білорусі техніку і обладнання вартістю понад 2 млн євро для охорони білорусько-українського кордону, - Лівий берег.

"Техніка та обладнання передані у рамках проекту "СУРКАП, 2-й етап", що фінансується ЄС і реалізується Міжнародною організацією з міграції", - уточнили в прес-службі комітету.

Серед переданої техніки - позашляхові автомобілі, квадроцикли, болотоходи, мотоцикли, швидкісні моторні човни і патрульні катери, сигналізаційні комплекси, обладнання зв'язку, сейсмодатчики та інше.

"Євросоюз зацікавлений у тому, щоб міждержавні кордони були надійно захищеними, дозволяючи ефективно керувати міграцією і одночасно протидіяти порушенням кордону та контрабанді людьми", - заявив заступник голови представництва ЄС в Білорусі Джим Казенс.

Проект міжнародної технічної допомоги "Підвищення ефективності охорони зеленого і водного Державного кордону між Республікою Білорусь і Україною" (СУРКАП, 2-й етап) реалізується з квітня 2014 року. Він включає придбання та передання прикордонникам двох країн техніки і обладнання, проведення спільних ознайомлювальних візитів у країни ЄС, навчальних семінарів, а також використання найкращих практик європейських прикордонників. Крім того, передбачається також створення пілотного контактного пункту "Пінськ-Житомир".

Бюджет проекту склав 5,35 млн євро на дві країни у рівній пропорції. Проект співфінансувався міністерством закордонних справ Румунії.

Нагадаємо, у 2013 році завершився процес делімітації державного кордону з Білоруссю і почався процес демаркації українсько-білоруської ділянки державного кордону. Зараз 404 км кордону вже винесені на місцевість і визначені місця 977 прикордонних знаків. Білорусь встановила 512 прикордонних знаків.

Лівий берег

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ