Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

ЄС укладе особливу угоду про безвізовий режим з Туреччиною та Україною, - ЗМІ

Заплановане на кінець липня запровадження безвізового режиму між ЄС та Туреччиною, імовірно, не матиме необмеженого характеру. Про це повідомляє німецьке видання Die Welt з посиланням на джерела в дипломатичних колах ЄС.

Кілька країн Євросоюзу, серед яких Німеччина та Франція наполягають на укладенні особливої угоди про лібералізацію візового режиму, яка відрізняється від діючої досі практики.

"Ця угода включатиме так званий пункт про відтермінування дії, який активуватиметься у тому випадку, якщо Туреччина не дотримуватиметься закріплених раніше домовленостей, таких як належне повернення біженців з Греції, достатній захист біженців, які цього потребують, чи дотримання прав людини", - сказав співрозмовник видання.

Він додав, що такий пункт угоди, у разі ухвалення, може відносно швидко забезпечити скасування вже запровадженого безвізового режиму.

За даними видання, подібні пункти про відтермінування хочуть застосувати до угод про візову лібералізацію з Україною, Грузією та Косовом.

Остаточного рішення поки що не ухвалили, однак це очікується найближчим часом. Цю тему мають інтенсивно обговорити на полях зустрічі міністрів внутрішніх справ ЄС у Люксембурзі 21 квітня.

Європейська правда

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ