Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

ЄС виділив грант у розмір 2,3 мл євро на каналізацію у Червонограді

Розвиток каналізаційної інфраструктури, у першу чергу, відчує природа і довкілля. На цьому наголосив голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин сьогодні, 8 листопада, під час огляду території реалізації транскордонного проекту «Поліпшення системи транскордонного захисту навколишнього середовища в мерії Ксєжполь у Польщі та в м. Червоноград в Україні через розвиток каналізаційної інфраструктури» у межах Програми транскордонного співробітництва Польща – Білорусь – Україна 2014 – 2020, повідомила прес-служба Львівської облради.

Партнером проекту з українського боку є Червоноградська міська рада, а розмір гранту ЄС становить – 2 267 732,65 євро.

«На разі моя функція як голови обласної ради полягає в тому, щоб допомогти з дофінансуванням проектів-переможців, оскільки вони вимагають додаткових 10% співфінансування з джерел територій, на яких вони реалізовуються. А також – посприяти в подоланні бюрократичних перепонів, які все ж таки матимуть місце», - підкреслив Олександр Ганущин.

За словами міського голови м. Червоноград Андрія Залівського, у межах проекту планується заміна усього обладнання, яке працює на лінії очистки стічних та каналізаційних вод. «Основна мета – позбутися неприємного запаху», - наголосив він.

У свою чергу виконавчий директор Асоціації органів місцевого самоврядування «Єврорегіон Карпати-Україна» Галина Литвин зауважила, що зараз триває дуже скрупульозна паперова робота – усі українські партнери готують пакети документів для того, щоб підписати контракти з польською стороною, котра власне є розпорядником коштів ЄС на реалізацію програми, і отримати перші транші. «Тобто, це – підготовка проектно-кошторисної документації, отримання дозволів на початок будівельних робіт», - пояснила вона.

Нагадаємо, що проект «Поліпшення системи транскордонного захисту навколишнього середовища в мерії Ксєжполь у Польщі та в м. Червоноград в Україні через розвиток каналізаційної інфраструктури» – один із 10 проектів-переможців конкурсу проектів Програми транскордонного співробітництва Польща – Білорусь – Україна 2014 – 2020, що реалізовуватимуться за кошти Європейського Союзу на території Львівської області у співпраці з партнерами з прикордонних регіонів Польщі та Білорусі.

Загалом за залучені в Львівщину понад 6,5 млн євро упродовж 2018-2020 років буде реалізовано інвестиційні заходи із збереження пам’яток історико-культурної спадщини у Підкамені, Уричі, Раві-Руській, Сколе; природоохоронні проекти реалізують у Червонограді, Східниці, Добромилі, Сокальському районі та Яворівському національному природному парку.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ