Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

ЄС заявив про невизнання анексії Криму і відданість політиці санкцій

Високий представник ЄС з питань зовнішньої політики та безпеки Федеріка Могеріні у зв'язку з третьою річницею анексії Криму Росією заявила, що ЄС ніколи це не визнає.

Про це йдеться в заяві Високого представника від імені Європейського союзу, розповсюдженій Представництвом ЄС в Україні у п'ятницю.

"Три роки з часу анексії Автономної Республіки Крим і міста Севастополь Російською Федерацією. Європейський Союз залишається незмінно відданим суверенітету і територіальній цілісності України. Євросоюз вкотре наголошує, що не визнає та продовжує засуджувати таке порушення міжнародного права. Це порушення залишається прямим викликом для міжнародної безпеки, що має серйозні наслідки для міжнародного правопорядку, який стоїть на захисті єдності та суверенітету усіх держав", - йдеться в заяві.

Могеріні підкреслила, що ЄС залишається відданим ідеї повного дотримання своєї політики невизнання, включаючи обмежувальні заходи.

"ЄС вкотре закликає країни-члени ООН розглянути подібні заходи з невизнання у відповідності до резолюції Генеральної асамблеї ООН 68/262" - йдеться у заяві.

Глава європейської дипломатії також зазначила, що мілітаризація півострова, що наразі відбувається, впливає на безпекову ситуацію у регіоні Чорного моря, а ситуація з правами людини в Криму й далі погіршується.

Крім того, Могеріні закликала звільнити першого заступника голови Меджлісу Ахтема Чийгоза та зняти звинувачення із заступника голови Меджлісу Ільмі Умерова.

"Ми спонукаємо до повного дотримання права на юридичний супровід. Окрім того, ЄС вкотре закликає до негайного звільнення Олега Сенцова, Олександра Кольченка та усіх тих, кого затримали та засудили із порушенням міжнародного права", - додала високий представник ЄС.

Європейська правда

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ