Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

ЄС зробить все можливе для скасування РФ торговельних обмежень щодо України - єврокомісар

Європейський Союз зробить все можливе для скасування Росією торговельних обмежень щодо України, які практично зупиняють транзит в країни Середньої Азії.

Про це заявив єврокомісар з питань європейської політики сусідства і переговорів з розширення Йоханнес Хан на прес-конференції в Києві, повідомило УНІАН.

"Все, що ми можемо зробити, ми обов'язково зробимо для скасування торговельних обмежень та розвитку економіки регіону", - сказав він.

За його словами, торговельні обмеження з боку Російської Федерації щодо країн «Східного партнерства», включаючи Україну, суперечать політичним інтересам Європейського Союзу і їх необхідно скасувати.

«Є дещо, що я повинен політично адресувати. Нещодавно були введені певні обмеження, що забороняють експорт товарів з однієї країни, наприклад, Білорусі або України, у країни на сході Європи або Азії. Росія ввела такі заборони. Це не приносить користі, є непотрібною мірою, і ми повинні домогтися скасування обмежень. Не в наших політичних інтересах мати подібні обмеження», - сказав він.

Нагадаємо, 1 липня Росія вжила додаткових обмежувальних заходів щодо транзиту українських товарів по своїй території. Зокрема, вони передбачають продовження терміну дії продуктового ембарго відносно низки українських товарів, включно з продовольством і промисловою продукцією, до 31 грудня 2017 року, обмеження на транзит товарів в Казахстан та Киргизстан, повну заборону на транзит товарів, що потрапляють під дію ембарго або передбачають стягування мит.

Кабінет міністрів України продовжив у відповідь продуктове ембарго на російські товари, вперше введене рішенням уряду від 30 грудня 2015 року терміном на 6 місяців, до 31 грудня 2017 року у зв'язку з новими обмеженнями з боку Росії.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ