Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Євробаскет: Україна завершує успішний турнір на шостому місці

Збірна України з баскетболу поступилася у заключному поєдинку на чемпіонаті Європи у Словенії господарям турніру 63:69 і фінішувала на 6-му місці. Це найвищий результат української збірної за всю історію виступів у фінальної частини європершості. Зокрема, раніше найвищим місцем для України було 13-е, яке вони зайняли в далекому 1997 році.

Проте, мабуть, одне із найбільш головних подій, що сталися з Україною на словенському турнірі, це попадання на чемпіонат світу - в кінці літа 2014 року українці в компанії 23 найсильніших команд планети, в тому числі і родоночальниками гри із США, постануть перед мільйонами глядачів.

Зазначимо, що у фіналі Євробаскету-2013 Франція зіграє і Литва - французи в овертаймі здолали грізних іспанців, а литовці залишили не у справ Хорватію.

Українці залишилися однією з кращих команд на Євробаскеті, продемонструвавши не тільки хороші ігрові показники і співвідношення перемог та поразок, але і заявивши про себе, як команді, здатної вийти з високопіднятою головою з будь-якої складної ситуації.

На чемпіонаті Європи у Словенії підопічні Майка Фрателло виграли 7 поєдинків з 11-ти: крім розгрому від Латвії, яка в підсумку навіть не зуміла пробитися в чвертьфінал, всі поразки українців можна віднести до розряду тих, за які не соромно - українці завжди боролися до кінця, не здаючись на милість переможцю.

Окремо, мабуть, слід виділити перемоги "синьо-жовтих" над Німеччиною, Сербією і Італією - ці команди завжди знаходилися в еліті європейського баскетболу, а серби кілька разів ставали чемпіонами світу (і це не в югославському періоді історії, а в новітньому періоді).

Як би те ні було, але в матчі зі Словенією, яка явно розчарувала своїх вболівальників, українці не прагнули перемогти будь-якою ціною. Майже весь поєдинок словенці лідирували в рахунку, однак "синьо-жовті" не відпускали їх на велику відстань. А якщо і вдавалося господарям відірватися, то ненадовго: у команди Фрателло злагоджено діяли всі лінії.

Якщо б перемога була необхідна з точки зору турнірної боротьби, українці б включилися в гру. А так, підібравшись до суперника на 4 пункти, "синьо-жовті" в атаці у відповідь пропустили "троячку" від Горана Драгича.

Тим не менш, на останніх хвилинах Україна зберегла настрій і програла всього з шестиочковой різницею: словенці раділи перемозі, немов виграли золото чемпіонату Європи.

Останні очки українців на Євробаскеті-2013 набрав натуралізований американець Пух Джетер - багато в чому завдяки його діям українці виглядали грізною силою в організації атак. І тепер олимпийкие мрії американця, озвучені ним напередодні натуралізації, не здаються просто черговими словами.

Відзначимо, що в наступний раз українці зіграють разом лише влітку 2014-го - тоді почнеться підготовка збірної до чемпіонату світу. А відбиратися на Євробаскет-2015 нам не треба: він відбудеться саме в Україні. 

DT.UA

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ