Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Єврочиновник повісив у кабінеті картину української дівчинки

26 листопада 2013 року у Брюсселі відбулася презентація Всеукраїнського дитячого літературно-мистецького проекту «Україна, в якій я хочу жити», повідомила прес-служба Львівської облради.

Вернісаж, який відкрив Президент Європейського Економічного і соціального Комітету (ЕКОСОКу) Анрі Малосс, зібрав представників Комітету Регіонів, ЕКОСОКу, брюссельських представництв регіонів-держав-членів ЄС та дипломатичного корпусу.

З української сторони у презентації взяли участь перший заступник Голови Львівської обласної ради Василь Пісний, депутат Львівської обласної ради, директор видавничого дому «Гердан», автор проекту Орест Шейка, голова Львівської обласної організації Спілки художників України Олег Микита і співробітники Представництва України .

Ідея експозиції полягала в тому, аби ознайомити європейську аудиторію з елементами дитячої дипломатії, здатної донести єдність та спільні цінності, які розділяє молоде українське покоління на шляху до європейської інтеграції України. Учасники експозиції дійшли спільного висновку, що презентовані дитячі твори демонструють європейськість нашої держави і відображають щирість намірів молодих українців бути ближчими до Європи «від серця до серця».

«Це – проект дитячої дипломатії, представлений в столиці європейської політики. Україна іде шляхом євроінтеграції, тож сподіваюсь, що автори цих картин та літературних творів – майбутні громадяни Європи» – сказав у своєму виступі Василь Пісний.

Представники Європейських місій в Брюсселі, присутні на відкритті, надзвичайно тепло сприйняли український дитячий проект. Кожен з них отримав невеличку репродукцію однієї з картин, представлених на виставці. Пан Анрі Малосс наголосив, що картина «Мій дім» Марії Ісаченкової завжди висітиме в його кабінеті, як символ євроінтеграційних прагнень українців.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ