Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Економіка

Євродепутати відклали на невизначений час фіндопомогу Молдові - ЗМІ

Депутати Європейського парламенту відклали на невизначений час обговорення питання про надання Молдові фінансової допомоги у розмірі 100 мільйонів євро, - Укрінформ.

Як повідомляє видання Europa Libera, євродепутати обрунтували своє рішення нестабільною політичною ситуацією, що склалася в Молдові, через початок законодавчої процедури зміни системи парламентських виборів (перехід від пропорційної до змішаної системи - ред.).

Повідомляється також, що 18 травня представники Європейського парламенту, Єврокомісії і Європейської Ради повинні були обговорити способи надання Молдові фінансової допомоги, проте це питання обговорюватиметься лише місяць по тому.

Депутат Європарламенту від Литви Пятрас Ауштревичус також заявив, в зв'язку з цим, що європейські законодавці стурбовані ситуацією із засобами масової інформації в Молдові.

Раніше представники опозиційних партій Молдови в особі лідера партії "Дія і солідарність" Майї Санду і голови Цивільної платформи "Гідність і правда" Андрія Нестасе звернулися до своїх колег з Європейської Народної партії і Альянсу лібералів і демократів заблокувати надання Молдові фінансової допомоги. Заклик було обумовлено незгодою зі зміною виборчої системи в країні.

Єврокомісія заявила про готовність розпочати з Молдовою переговори про надання країні фінансової допомоги у розмірі 100 мільйонів євро, 40% з яких - у вигляді гранту, а інші 60% - у формі кредитування.

Укрінформ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ