Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Єврокомісія критикує Туска через пропозицію скасувати квоти на мігрантів

Європейська комісія назвала "неприйнятними" плани президента Європейської ради Дональда Туска відмовитися від обов'язкових квот для країн ЄС на переселення шукачів притулку. Про це повідомляє EUobserver.

Туск у своєму зверненні напередодні саміту лідерів ЄС заявив, що обов'язкові квоти, запропоновані Єврокомісією в рамках реформи системи надання притулку "виявилися неефективними" і створили суперечки серед країни ЄС.

Єврокомісар з питань міграції Дмітріс Аврамопулос заявив, що заява Туска є антиєвропейською.

"Ця заява заперечує, ігнорує всю роботу, яку ми зробили протягом останніх трьох років", - сказав Аврамопулос. Він зазначив, що документ Туска також підриває "одну з головних опор європейського проекту - принцип солідарності".

Подібні відверті заяви з Брюсселя лунають не часто, особливо за кілька днів до саміту ЄС.

У жовтні Туск робив аналогічні заяви, сказавши, що обов'язкові квоти "не мають майбутнього", з огляду на чіткий спротив країн "Вишеградської групи" - Чехії, Угорщини, Польщі та Словаччини.

Нагадаємо, Єврокомісія вирішила направити до Суду ЄС скарги проти Чехії, Угорщини та Польщі за невиконання цими країнами юридичних зобов'язань щодо переміщення мігрантів.

Угорщина взагалі не бере участі в схемі переміщення з самого початку, Польща не переселила жодного мігранта з грудня 2015 року, Чехія не бере участі у схемі з серпня 2016 року і не брала на себе нових зобов'язань більше року.

Європейська правда

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ