Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Єврокомісія схвалила звіт щодо безвізового режиму для Грузії

Єврокомісія 18 грудня оприлюднила позитивний звіт про виконання Грузією вимог Плану дій щодо лібералізації візового режиму з Євросоюзом.

«Комісія вважає, що Грузія досягла необхідного прогресу і провела всі необхідні реформи для забезпечення ефективного і сталого виконання решти етапів. Законодавча і політична база, інституційні й організаційні засади, виконання процедур з усіх чотирьох блоків відповідають європейським і міжнародним стандартам», – йдеться у звіті.

Єврокомісія оголосила, що тепер рішення про надання країні безвізового режиму у наступному році ухвалюватимуть країни-члени ЄС і Європарламент.

Схоже рішення Єврокомісія ухвалила і щодо України.

Водночас джерела в Брюсселі заявляють, що в той час, як Європарламент проголосує за безвізовий режим для обох країн, серед держав Євросоюзу це рішення може дискутуватися, особливо щодо України. Як вважають, деякі члени ЄС, зокрема Німеччина, побоюються, що надання безвізового режиму збільшить потік мігрантів до Євросоюзу.

Звіт Єврокомісії щодо України і Грузії мав з’явитися ще 15 грудня, проте рішення вирішили перенести на період після зустрічі в Брюсселі 16 грудня президента України Петра Порошенка, президента Ради ЄС Дональда Туска і президента Єврокомісії Жана-Клода Юнкера.

Радіо Свобода

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ